(Im)Posibil

(im)Posibil (Im)Posibil

Ce face diferenta dintre posibil si imposibil ? Te-ai intrebat vreodata?

De ce unele actiuni sunt posibile si altele imposibile?

De ce o anumita actiune pentru unele persoane este posibila iar aceeasi actiune pentru alte persoane pare imposibila?

Cine decide ce este posibil si ce este imposibil? (Noi)

Si eu mi-am pus aceste intrebari, si am meditat asupra lor. Mi-am dat seama ca imposibil difera de posibil doar prin doua litere, i si m care sunt puse in fata. Daca eliminam aceste litere avem posibil si posibil.

Posibil si imposibil sunt doar doua cuvinte ca si oricare alte cuvinte din vocabularul nostru. Ca si calculator, masa, copac, capac, catel, purcel sau orice alt cuvant iti vine in minte.

Fiecare cuvant are o semnificatie, o definitie data de DEX (dictionarul explicativ al limbii romane). Insa dincolo de aceasta definitie fiecare cuvant transmite o emotie. Este deajuns doar sa ne gandim la unele cuvinte pentru a simti emotii.

Sa ne gandim la cuvantul iubire, sau dragoste si o sa simtim o emotie pozitiva, o emotie de fericire, bucurie. Simtind aceasta emotie ne schimbam si starea, comportamentul, atitudinea. Insa daca ne gandim la cuvintele ura, dusmanie simtim o alta emotie, si starea, comportamentul, atitudinea noastra o sa fie aliniate cu emotia pe care o simtim.

Gandindu-ne la aceste doua emotii si stari pe care le-am experimentat, pe care dintre ele ai vrea sa le simti in fiecare clipa, in fiecare secunda, in fiecare zi? Cu care emotie ai vrea sa iti traiesti viata?

Depinde de noi ce cuvinte avem in minte, ce cuvinte pastram acolo, la ce cuvinte ne gandim.

Revenind la cuvintele posibil si imposibil, ne dam seama ca si ele transmit o anumita emotie.

Cuvantul posibil transmite o emotie pozitiva, o emotie calda, creatoare. Pe cand cuvantul imposibil transmite o emotie negativa, distructiva, ne blocheaza.

Sa luam un exemplu concret:
Sa zicem ca avem un vis, si anume sa avem o anumita masina. Ne gandim la aceasta masina si apoi alegem daca este posibil sau imposibil sa avem aceasta masina. Daca alegem ca este posibil, o sa ne comportam in consecinta. O sa ne interesam cat costa masina cu toate dotarile pe care le dorim, in culoarea care ne place noua, si daca o vrem noua sau nu. O sa ne gandim la modalitati de a face rost de suma necesara, si nu o sa ne oprim pana nu avem aceasta masina. O sa avem mereu in minte intrebarea CUM, care o sa ne ajute sa gasim solutii. Pentru ca am ales ca este POSIBIL.

In schimb daca gandindu-ne la aceasta masina si alegem ca este imposibil ne oprim aici. Ucidem din fasa aceasta idee. Ne blocam pur si simplu, mintea noastra refuza sa gandeasca mai departe. Ce rost ar mai avea, daca noi am ales imposibil. Mintea refuza sa mai consume energie in aceasta directie. Pur si simplu renuntam la acest vis alegand ca este imposibil.

Eu ma intreb, nu este pacat sa renuntam la un vis chiar din faza de idee? Chiar nu merita aceasta idee, acest vis cel putin sa incercam, sa facem niste pasi in aceasta directie?

Pentru mine cuvantul imposibil nu exista in vocabularul meu. Aleg sa il scot, si in momentul in care am un vis, o idee, sa am la dispozitie doar cuvantul POSIBIL. Orice idee, orice vis merita o sansa, o sansa la viata, o sansa sa devina realitate. Daca ar fii imposibil nu ar fi aparut in mintea noastra.

Pentru mine TOTUL ESTE POSIBIL, pentru ca aleg aceasta varianta, pentru ca nu am alta varianta, pentru ca nu vreau alta varianta.

Tu ce varianta alegi, ce cuvant preferi sa ai in minte legat de visurile tale? POSIBIL sau IMPOSIBIL? In functie de ce faci aceasta alegere?

Pana data viitoare iti doresc ca totul sa fie posibil in viata ta.

  
Cu drag,
Dumitru Rus

  
Golden Life Opportunities

(Visited 354 time, 1 visit today)

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata!


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.