Cuvintele

Cuvintele Cuvintele

Cum te simti cand cineva vorbeste urat despre tine, cand iti spune ca nu poti, cand iti spune ca nu esti in stare, ca nu meriti? Ce stare iti creeaza aceaste cuvinte?

Cum te simti cand cineva vorbeste frumos cu tine, te admira, te incurajeaza, te apreciaza, crede in tine poate mai mult decat crezi tu in tine? Ce stare iti creeaza aceste cuvinte?

Sunt doar niste cuvinte, insa daca ele vin de la persoane importante pentru noi, persoane in care credem, pot sa faca diferenta intre succesul si esecul nostru.

Cand am inceput proiectul pe finante personale, am inceput o aventura intr-o lume cunoscuta doar teoretic, practic era un teren necunoscut.

Stiam ca vreau acest lucru, sa lucrez cu oamenii si sa ii ajut sa isi rezolve problemele lor financiare,asa cum le-am rezolvat si eu pe ale mele, dar nu stiam cum sa incep, de unde.

Mi-am luat un coach si impreuna am facut un plan, aveam un inceput, aveam pasi de facut si am trecut la treaba. De la primul pas si pana la prima persoana cu care am lucrat am facut o gramada de greseli. Imi dadeam seama ca am gresit, dar tot ce putea sa fac era sa merg mai departe sau sa ma opresc acolo. De multe ori am vrut sa ma opresc, sa renunt, dar in acele momente ma intalneam cu coach-ul si prin cuvintele oferite m-a ajutat sa merg mai departe. Au fost cuvinte de incurajare, cuvinte de sprijin, intrebari care m-a pus sa vad acele greseli dintr-un alt punct de vedere. A contat enorm in tot acest proces.

Acum realizez cat de importante au fost acele cuvinte, au facut diferenta intre a renunta si a continua.

Acum am persoane cu care lucrez constant si ma bucur enorm cand vad cum oamenii isi rezolva problemele, inteleg mai bine banii si traiesc viata asa cum vor ei.

Mediul in care ne desfasuram activitatile este foarte important, persoanele pe care le avem in jurul nostru pot sa ne ajute sa ne atingem adevaratul potential care este in noi, sau pot sa ne tina intr-o zona de confort, confort cu care nu suntem multumiti dar nici nu facem ceva pentru a merge mai departe, de frica sa nu gresim, de frica sa nu suparam pe cineva, de frica despre ce o sa zica lumea despre noi. De aici apar si frustrarile, nemultumirile, stres, nervi si tot felul de chestii care ne imbolnevesc si nu ne lasa sa ne bucuram de viata. In noi este o lupta continua, intre ceea ce ne dorim cu adevarat si ceea ce doreste lume de la noi.

Viata este frumoasa, chiar daca urca si coboara, cel mai important este cum privim noi lucrurile, evenimentele din viata noastra.

Cuvintele fac toata diferenta, cuvintele pe care le auzim mereu la cei din jurul nostru, cuvintele pe care ni le spunem noi.

Alege cu grija mediul in care traiesti, alege cu grija cuvintele pe care le auzi mereu, cuvintele pe care ti le spui mereu.

  
Cu drag,

Dumitru

(Visited 262 time, 1 visit today)

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata!


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.