Sugestiile – calea spre succes sau spre esec

sugestii Sugestiile - calea spre succes sau spre esec

Imagineaza-ti ca esti in bucatarie, te asezi la masa, si pe masa in fata ta vezi o lamaie, mare, frumoasa, cu o culoare de un galben aproape perfect. Te uiti la ea, o iei in mana dreapta, o cantaresti pret de cateva secunde, strangand-o putin pentru a vedea cat e de moale. O treci in mana stanga, jucandu-te cu ea, cu lamaia. Cu mana dreapta iei un cutit din sertarul de la mobila si incepi sa tai lamaia in doua jumatati egale. In timp ce cutitul se adanceste in lamaie, observi si simti cum se scurge sucul de lamaie pe lama de cutit, apoi pe lamaie pana ajunge pe masa. Dupa ce ai taiat lamaia in doua, iei jumatatea din partea stanga o ridici la nivelul ochilor si o privesti. Simti deja mirosul specific lamaiei, si gustul acrisor. Acum imagineaza-ti ca musti din aceasta jumatate de lamaie cu o pofta mirifica.

Acum spune-mi, ai inceput sa salivezi? Majoritatea dintre noi salivam doar gandindu-ne la o lamaie. Oare de ce? Doar nu avem lamaia in fata noastra, nu o vedem, nu o atingem, nu o simtim. Cu toate aceste ne comportam ca si cum lamaia ar fi reala, ar fi chiar in fata noastra, insa nu e.

Toate aceste se intampla pentru ca mintea nu face diferenta dintre real si imaginar. De multe ori daca ne imaginam un eveniment placut din viata noastra il traim in prezent cu aceeasi intensitate si aceeasi placere. Acelasi lucru se intampla si daca ne gandim la evenimente negative. De multe ori ni se intampla ca in momentul in care cineva ne povesteste, cu foarte multe detalii, un eveniment neplacut sa simtim ca ni se face pielea de gaina.

Am facut aceasta introducere pentru a sublinia importanta gandurilor pe care le avem, importanta lucrurilor asupra carora ne concentram in viata.

Aud mereu persoane plangandu-se de viata pe care o au, in acel moment nu fac altceva decat sa acorde importanta partii negative din viata lor. Dupa care spun ca sunt batuti de Dumnezeu, ca nu au noroc, ca nu pot sa faca nimic, cauta mereu sa dea vina pe cineva. Si uite asa incepe un cerc vicios in care ne scufundam din ce in ce mai mult in mizerie si suferinta. Totul pleaca de la un gand negativ pe care il avem, apoi ne spunem, ne facem sugestii negative, ca nu putem, ca nu se poate, altii nu ne lasa. In acest moment nu cautam solutii, ne intarim doar credinta ca nu se poate. E ca si cum vrem sa alergam la un maraton, insa la fiecare pas pe care il facem luam o bata mare si ne dam peste picioare, repetand mereu ca noi nu putem sa alergam, si ne lovim mereu mereu mereu.

Sugestii primim de cand ne nastem, fiecare cuvant pe care il auzim de la parinti, invatatori, profesori, prieteni si alte persoane cu care intram in contact. De cele mai multe ori aceste sugestii sunt doar credintele acestor persoane pe care noi le acceptam ca adevarul suprem. Cand suntem mici nu suntem capabili sa gandim singuri, sa ne punem intrebarea „oare chiar asa sa fie?” si credem acele lucruri.

Cand devenim adulti si reusim sa gandim singuri, acele sugestii cantaresc greu in viata noastra, avem nevoie de vointa pentru a le pune sub semnul intrebarii. Mintea mereu va cauta scurtaturi la informatiile primite, pentru a ne scuti de energia risipita in momentul analizarii fiecarei informatii pe care o primim. De aceea de multe ori, cand devenim adulti si ne dorim o viata plina de succes, inca auzim cuvintele persoanelor de langa noi, ca nu se poate, trebuie sa mergem sa muncim din greu si sa ne multumim cu putin, pentru ca asa e viata.

Dar chiar si pentru aceasta problema este o rezolvare, pentru ca orice problema are o rezolvare. In aceste cazuri in care iti doresti succes, si ai un vis mare, iti recomand sa te inconjuri cu persoane de succes, persoane care au reusit in viata sa isi atinga orice vis, oricat de mare ar fi fost.

In momentul in care suntem in preajma acestor persoane, o sa ne molipsim cu modul lor de gandire, care este unul pozitiv, un mod de gandire axat spre solutie si nu spre obstacole si spre problema. Asa o sa vedem in jurul nostru ca se poate orice, ca totul este posibil si ca mereu putem gasi solutii, la orice problema aparuta in drum spre visul nostru. Langa aceste persoane o sa avem parte de sugestii pozitive, creatoare, care o sa fie ca niste aripi pentru noi.

In incheiere as dori sa fac o recomandare, si anume sa fim atenti la gandurile pe care le avem, la cuvintele pe care ni le spunem, sau pe care le auzim in fiecare zi. Indiferent ca le auzim de la persoane apropiate, persoane dragi noua, persoane straine sau chiar la televizor aceste sugestii au acelasi impact. Pot sa ne traga in jos, sa ne bage in acel cerc vicios in care nimic nu se poate, sau pot sa ne ridice, sa ne dea aripi, sa zburam spre visul nostru si sa ne bucuram de viata, fiind fericiti mereu.

Pune-ti sub semnul intrebarii orice informatie, orice sugestie, „oare chiar asa sa fie?”, „ma ajuta aceasta informatie, aceasta sugestie?”.

 
 
Pana data viitoare,
Te salut cu drag,
Dumitru

Golden Life Opportunities

(Visited 299 time, 1 visit today)

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata!


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.