8 puteri interioare care iti vor imbunatati carisma

carisma 8 puteri interioare care iti vor imbunatati carisma

Eu sunt Alex si te salut cu mare drag. Tema pe care ti-o propun in articolul de azi este carisma, si vreau sa vorbim putin despre cele 8 puteri interioare ale personalitatii care iti pot imbunatati acest har.

Carisma este o magie personala pe care o au liderii si care starneste popularitate, loialitate si entuziasm.

Carisma este de asemenea acea calitate speciala, acel magnestism de care fiecare persoana dispune, si de care oricine se foloseste pana intr-un anumit punct. Prezinti o carisma speciala pentru acele persoane care te admira, care te respecta, precum si pentru membrii familiei sau prieteni. De fiecare data cand o persoana simte o emotie pozitiva fata de cineva, umple persoana respectiva cu carisma sau atractivitate.

Pentru a explica mai bine carisma, multi oameni fac referire la “aura”. Aceasta aura este o lumina invizibila pentru majoritatea oamenilor, dar nu pentru toti, lumina care radiaza de la o persoana si afecteaza oamenii din jurul persoanei respective intr-un mod pozitiv sau negativ.

Cercul luminos din jurul capului sfintilor, care apare in multe picturi religioase, este de fapt incercarea artistului de a sublinia aceasta energie pozitiva pe care o emanau acei oameni sfinti.

De asemenea ai si o aura in jurul tau pe care multi nu o vad, dar fara indoiala este acolo. Aceasta aura afecteaza felul in care oamenii reactioneaza si se comporta in fata ta, fie pozitiv sau negativ. Sunt multe lucruri pe care le poti face, si multe motive pentru care e bine sa iti controlezi aceasta aura, si sa o transformi intr-un avantaj.

In mediul de afaceri, dezvoltarea carismei te poate ajuta foarte mult in relatia cu angajatii, furnizorii, bancherii sau clientii. Oamenii sunt atrasi in mod natural de cei care au o carisma dezvoltata. Vor sa-i ajute si sa-i sustina.

Atunci cand ai carisma, cei din jur iti vor deschide usi si ti se vor ivi oportunitati care altfel nu ar fi aparut.

In relatiile personale, calitatea carismei iti poate face viata mai frumoasa, mai plina de bucurie. Oamenii vor dori sa stea in jurul tau, cei din familie precum si prietenii vor cauta compania ta, vei avea o influenta mai mare asupra lor, determinandu-i astfel sa se simta mai bine si sa se descurce mai bine in viata lor.

Este o stransa legatura intre carisma personala si succesul din viata. Probabil cam 85% din succesul si fericirea ta va veni din relatiile si interactiunile cu ceilalti.

In esenta, atunci cand vorbim despre carisma, vorbim de fapt de legea atractiei. Aceasta lege a fost formulata in mai multe modalitati diferite de-a lungul timpului, dar in principiu sustine ca atragi inevitabil in viata ta persoanele si circumstantele care predomina in mintea si in gandurile tale.

Intr-un fel esti un magnet viu, si in acelasi timp radiezi in unde precum un radio emite unde sonore, care sunt percepute de ceilalti. Gandurile tale, intensificate de emotii, precum undele radio intensificate de impulsuri electrice, pornesc de la tine si sunt receptionate de oricine e conectat la frecventa ta, la lungimea ta de unda.

Mai apoi atragi in viata ta oameni, idei, oportunitati, resurse, circumstante si orice altceva care face parte din gandurile tale dominante.

Tot folosindu-ne de legea atractiei putem explica modalitatile de a-ti creste aceasta carisma, astfel incat sa ai un impact pozitiv asupra tuturor celor care iti doresti.

Cel mai important lucru de retinut in legatura cu carisma este ca aceasta este strict bazata pe perceptie. Este bazata pe parerea celorlalti despre tine si nu este neaparat o realitate.

De asemenea carisma depinde mai mult de persoana care esti tu cu adevarat, si nu neaparat de lucrurile pe care le faci. Poti sa-ti dezvolti aceasta carisma folosindu-te de cele 8 puteri ale personalitatii, care au impact asupra perceptiei celorlalti.

1. Scopul

Persoanele carismatice si care dau dovada de magnetism personal, au in general o viziune clara asupra lor, stiu cine sunt, stiu incotro se indreapta si ce vor sa realizeze.

Liderii au o viziune asupra lucrurilor pe care doresc sa le creeze. Sunt focusati sa-si indeplineasca cele mai marete scopuri. Sunt foarte clari in fiecare aspect al vietii lor si stiu exact ce isi doresc si cum vor obtine acel lucru.

Poti sa-ti dezvolti carisma setand obiective clare, facand planuri pentru a le indeplini, si muncind la planurile tale cu disciplina si determinare in fiecare zi. Toata lumea pare ca se da la o parte din fata celui care stie exact pe ce drum merge.

De fapt, cu cat esti mai clar in privinta scopurilor si obiectivelor tale, cu atat e mai probabil ca ceilalti sa iti atribuie tot mai multe calitati pozitive. Te vor vedea si te vor percepe ca pe o persoana admirabila, si vei atrage oportunitatile necesare pentru a transforma acele obiective in realitate.

2. Increderea in sine

Persoanele care au carisma foarte bine dezvoltata au o credinta intensa in propria lor persoana si in ceea ce fac. De obicei sunt persoane calme, relaxate si care au o linsite specifica in tot ceea ce intreprind.

Nivelul increderii in sine este demonstrat cel mai usor prin curajul pe care il ai, prin dorinta pe care o ai, de a face orice este necesar pentru a indeplini un scop in care crezi.

Oamenii sunt natural atrasi de cei care emana incredere, de cei care au convingerea de neclintit ca vor depasi orice obstacole ar putea aparea si is vor indeplini telul.

Una dintre cele mai bune modalitati de a demonstra o incredere in tine dezvoltata, este sa presupui ca oamenii te plac si ca vor sa fie in preajma ta, si mai apoi sa te comporti in conformitate cu asta. Simpul fapt de a avea incredere in tine va genera carisma in ochii celor din jur.

3. Entuziasmul

Cu cat esti mai entuziasmat in legatura cu indeplinirea obiectivelor tale, cu atat vor fi si cei din jur si te vor ajuta. Emotiile sunt contagioase. Cu cat ai mai multa pasiune in legatura cu viata ta si cu activitatile tale, cu atat vei avea o carisma mai mare.

Orice om maret de-a lungul timpului a fost devotat in totalitate unui scop nobil, si astfel a atras sustinerea celorlalti.

4. Competenta

Cu cat mai multa lumea te va percepe ca pe un expert in domeniul tau, cu atat vei deveni mai carismatic pentru cei care respecta si admira acel domeniu, datorita impactului pe care il vei avea in viata lor.

Persoanele care isi fac meseria la un nivel inalt, care ajung specialisti si sunt recunoscuti de cei din jur pentru calitatea muncii lor sunt cele care vor atrage suportul celorlalti.

5. Pregatirea

Fie ca ai de sunat un client, sa te intalnesti cu seful, sa sustii un discurs sau o conferinta, atunci cand esti bine pregatit, atunci cand pana si ultimul detaliu e in ordine, lumea va observa.

Fie ca trebuie sa te pregatesti ore sau zile intregi pentru un eveniment important care urmeaza, ia-ti acest timp pentru a te pregati extraordinar, pentru a cunoaste foarte bine subiectul.

Fii atat de bine pregatit incat nimic sa nu te poata surprinde. Mediteaza si ia in considerare orice posibilitate care ar putea aparea. De multe ori, acest efort de a fi foarte bine pregatit va genera mai mult respect in fata oamenilor decat orice altceva ai putea face.

Tine minte ca puterea e de partea celui care s-a pregatit cel mai bine. Totul conteaza. E bine sa nu lasi nimic la intamplare si atunci cand faci ceva pentru cariera ta, sa-ti acorzi timpul necesar pentru a te pregati cat bine inainte de a actiona.

6. Imaginea

Cand ma refer la imagine ma refer atat la imaginea interpersonala cat si la cea intrapersonala.

Imaginea intrapersonala, sau imaginea de sine, este modul in care te percepi pe tine si cum te vezi in orice situatie. Aceasta imagine de sine are un impact de nemasurat asupra felului in care te descurci si asupra felului in care te vad si restul.

Celalalt tip de imagine este cel interpersonal. Aceasta este imaginea pe care le-o oferi celorlalti. Felul in care arati in exterior are un mare impact asupra modului in care iti vor raspunde cei din jur.

Oamenii de succes sunt constienti de modul in care apar in fata celorlalti. Isi iau un timp indelungat de reflectie asupra aspectului lor exterior, pentru a se asigura ca ii ajuta si ca nu le ingreuneaza drumul.

7. Integritatea

Persoanele carismatice, care starnesc sustinerea celor din jur sunt invariabil persoane cu valori si principii bine determinate. Sunt oameni foarte onesti si integri cu ei si cu ceilalti. Au idei foarte clare, si aspira continuu sa traiasca dupa cele mai inalte valori pe care le au.

Sunt constienti ca tot ceea ce fac sau spun contribuie la formarea perceptiei celor din jur. Stiu ca tot ceea ce fac, fie se aduna la caracterul lor, fie se scade.

Cand ne gandim la cei mai importanti oameni din istorie, automat ne vin in minte numai persoane care au aspirat la maretie, persoane care au avut valori inalte pentru ei si sperante mari pentru cei din jurul lor. Atunci cand iei decizia sa actionezi in concordanta cu cele mai bune principii pe care le ai integrate, vei incepe sa devii carismatic.

8. Autodisciplina

Cei care au o carisma bine dezvoltata se pot controla foarte bine in tot ceea ce fac. Au un foarte bun simt de calm interior care se rasfrange in rezolvarile exterioare. Sunt foarte bine organizati si dau dovada de vointa si determinare in tot ceea ce fac.

Simplul fapt de a fi bine organizat, de a avea obiective clare si prioritati bine conturate, iti va da un simt al disciplinei si un control mai bun asupra oricarui aspect al vietii. Vei starni respect si admiratie, crescandu-ti nivelul carismei.

Carisma vine in urma slefuirii tale. Vine in urma acceptarii si iubirii tale neconditionate, pentru ca odata cu acestea se vor dezvolta in tine toate acele lucruri care te pot transforma intr-o personalitate puternica si carismatica.

Poti sa-ti dezvolti o carisma care sa-ti deschida usi mult mai usor, muncind in continuare la tine, muncind consistent si devenind acel gen de persoana pe care toti o admira si o iau ca model. Despre asta e carisma.

Pe curand,

Alex

Golden Life

(Visited 1,065 time, 1 visit today)

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata!


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.