Intrebari si Raspunsuri

goldenlifeNLP

1. Ce este NLP?
Programarea neuro-lingvistica reprezinta studiul structurii experientei subiective si ce poate fi dedus din aceasta.

2. Ce pot sa fac cu NLP?
Sunt foarte multe domenii in care NLP a fost utilizat. Oricare ar fi profesia ta, cu siguranta exista o modalitate prin care NLP te poate ajuta.

3. Care sunt exercitiile tipice NLP?
Cateva dintre cele mai utilizate exercitii si tehnici din NLP sunt: Ancorarea, Vizualizarea, Reincadrarea, Asocierea/Disocierea, Schimbarea istoriei personale, Schimbarea credintelor, Cercul Excelentei.

4. NLP se foloseste pentru terapie?
Este important sa intelegem ca NLP este o unealta educationala, si nu o forma de terapie. Nu facem terapie. Educam oamenii in legatura cu modalitatea de functionare a creierului, iar ei se folosesc de aceste informatii pentru a se schimba si a evolua.

5. Care sunt cele mai bune aplicatii pentru mediul business?
Am folosit cam tot ce tine de strategii si ancorare pana la Meta-Model sau Modelul Milton. Sa intelegi o sedinta din companie sau o intalnire de afaceri este ca si cum ai intelege modul de functionare al unei familii.

6. Ce aplicatii sunt pentru creativitate?
Cu cat vrei sa devii mai creativ trebuie nu doar sa elicitezi strategiile de success ale altora ci si sa le modifici in asa fel incat sa vii cu ceva in plus, ceva care sa functioneze in cazul tau particular. Din acest motiv tot ceea ce folosimin NLP se poate considera ca fiind creativ.

7. Care sunt cele mai bune carti despre NLP?
Aventurile lui oricine (Richard Bandler), Structura magicului (Richard Bandler), Arta persuasiunii (Robert Cialdini), Magie in actiune (Richard Bandler), Manual de NLP (Joseph O`Conner), Putere nemarginita (Anthony Robbins).