Increderea in sine se castiga (partea I)

increderea_in_sine Increderea in sine se castiga (partea I)

Te salut,

Eu sunt Dumitru Rus, master NLP si coach.

Azi o sa iti vorbesc despre increderea in sine, in noi, cum am castigat-o eu si ce poti tu sa faci sa ai si tu incredere in tine.

Pentru inceput vreau sa va spun o poveste care pe mine m-a impresionat foarte mult. M-a facut sa vad lumea cu alti ochi, m-a facut sa constientizez foarte multe lucruri, sa ma inteleg mai bine.

Povestea spune ca intr-un sat langa un munte era un baiat frumos, simpatic, de 20 de ani, numele lui era Dumitru. El isi ajuta parintii la treburile casnice. In fiecare seara dupa ce isi termina treburile pe afara mergea in casa unde timp de maxim doua ore privea la televizor.

Intr-o seara privind la televizor o emisiune sportiva a vazut campionatul de haltere, i-a placut asa de mult incat a hotarat in aceea clipa ca si el vrea sa ajunga sa participe la campionatul de haltere si sa castige marele premiu. Era foarte fericit si entuziasmat de acest gand si avea o foarte mare incredere in el ca o sa reuseasca. Doar a vazut ca se poate.

Zis si facut, a doua zi a plecat in cel mai apropiat oras unde se gasea o sala pentru a se antrena la haltere. Odata ajuns acolo a mers direct la antrenorul de acolo si a zis „Vreau sa castig campionatul de haltere, vreau sa fiu cel mai bun in acest domeniu si vreau sa ridic 200 de kg”. In acel moment si-a pus pe bara greutatile pana a obtinut 200 de kg. A vrut sa le ridice, insa nu a reusit. A stat in aceea sala toata ziua incercand sa ridice cele 200 de kg. Insa nu a reusit.Timpul a trecut, ziua s-a scurs si a venit seara, era timpul ca el sa se intoarca acasa la el. Era foarte dezamagit, suparat, nu mai avea incredere in el. Nu stia daca mai vrea sa practice acest sport. In mintea lui erau ganduri cum ca el nu poate, doar a incercat o zi intreaga si nu a reusit nimic. Se gandea ca el nu e facut pentru asa ceva. Se gandea ca a facut tot ce a putut, tot ce tinea de el. Insa nu reusea sa inteleaga de ce nu a reusit.

De multe ori si eu am fost in locul lui Dumitru si vroiam ceva si il vroiam atunci in acel moment. Nu aveam rabdare. Vedeam ca altii pot, si ziceam ca daca ei pot cu siguranta si eu o sa pot. Ce nu am vazut eu sunt orele de antrernament din spatele momentului de reusita. Am vazut doar momentul frumos, doar succesul, doar rezultatul. Esecurile prin care au trecut altii, nu se vad. Momentele dificile, clipele de rascruce cand trebuia sa ia o decizie, aceste nu se vad. Eu vroiam doar partea buna, doar partea frumoasa, doar rezultatul.

Cine isi doreste calatoria, cine isi doreste munca din spatele succesul?

Vrem sa ajungem in varful muntelui insa fara a pleca de la poalele lui. Fara a transpira, fara a obosi.

Eu insa ma intreb unde e placerea? In calatorie sau in rezultat?

In articolul urmator o sa iti spun mai exact ce ai de facut si cum, pentru a avea incredere in tine. E ceva foarte simplu si usor. Ceva la indemana noastra.

Pe data viitoare,
Cu drag Dumitru.
Golden Life

(Visited 330 time, 1 visit today)

Comentarii

comentarii

1 Comentariu on Increderea in sine se castiga (partea I)

  1. Onet Dorel // July 14, 2014 at 12:04 PM // Reply

    Eu cred ca placerea se afla in CALATORIE, acolo e freamatul, scrasnirea dintilor, durerea, bucuria de fiecare zi. Rezultatul este doar o confirmare a efortului depus, a schimbarii noastre ca fel de A FI.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Increderea se castiga (partea II) | Golden Life Opportunities

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata!


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.