Increderea in sine se castiga (partea II)

increderea_in_sine Increderea in sine se castiga (partea II)

Te salut,
Dumitru sunt.

Azi vorbim in continuare despre increderea in sine, cum putem sa avem incredere in noi in cel mai simplu mod.

In articolul trecut ti-am vorbit despre Dumitru, si cat de usor si-a pierdut increderea in el. ( partea I)

Pentru ca noi sa nu patim ca Dumitru avem nevoie de o tehnica simpla, o tehnica pe care oricine o poate intelege si aplica.

Ganditi-va acum cum ar fi fost daca in momentul in care ar fi intrat in sala el ar fi mers la antrenor, ar fi vorbit cu el, i-ar fi spus ceea ce vrea sa faca si ar fi primit sfatul antrenorului. Sunt sigur ca nimeni nu l-ar fi pus sa ridice din prima 200 de kg. Poate l-ar fi testat putin sa vada la ce nivel este si sa stie de unde sa inceapa.

Sa zicem ca ar fi reusit sa ridice 100 de kg, adica jumatate din cat a vrut el. Acum antrenorul i-ar fi spus sa vina in fiecare zi la sala si sa faca exercitii, sa ridice 70 – 80 de kg de mai multe ori, sa zicem serii de cate 10 ridicari.

In acest moment cum credeti ca s-ar fi simtit Dumitru? I s-ar mai fi parut imposibil? Eu cred ca i s-ar fi parut prea usor, insa sa ne amintim ca acum face doar antrenamente, nu este azi concursul.

Noi de cate ori suntem in situatia lui? De cate ori ne dorim ceva si vrem sa il obtinem acum? Fara sa ne gandim ca poate si noi avem nevoie de antrenament, e nevoie sa facem primul pas si apoi urmatorul si apoi urmatorul, fara a sari peste ei chiar daca in acel moment ni se par foarte simpli si usori.

Lorand Soares Szasz defineste succesul ca : „ Lucruri simple repetate zilnic intr-un mod disciplinat .

Nimeni nu ne cere sa facem lucruri imposibile peste noapte, nimeni nu ne cere sa facem lucruri extraordinare. Tot ce avem de facut este sa fim perseverenti, sa facem zilnic ceva pentru visul nostru.

Daca ne dorim o casa, nu o sa reusim sa o construim intr-o singura zi. Insa in fiecare zi e nevoie sa lucram la ea, sa facem cate un perete.

Asa este si cu obiectivul nostru, cu visul nostru, oricare ar fi el. Nu e nevoie sa il indeplinim azi, acum, insa e bine sa facem si azi ceva pentru el, si maine, si poimaine, si in fiecare zi. Un pas cat de mic si cat de simplu insa sa fie facut spre obiectivul nostru.

Odata inceputa actiunea si facem pasi mici o sa vedem ca e simplu si usor, si atunci o sa avem si incredere in noi ca se poate. Chiar daca azi sau maine nu se vede un mare rezultat, insa dupa o luna, doua sau mai multe sunt sigur ca o sa fie si rezultate vizibile care o sa ne bucure sufletul nostru, o sa vedem ca fiecare pas conteaza si atunci increderea in noi o sa fie la maxim. Oricine orice ar spune, noi stim ca se poate si mergem mai departe pe drumul nostru.

Acum in incheiere iti spun doar atat, fa lucruri simple zilnic.

Pana data viitoare, cu drag
Dumitru.

(Visited 128 time, 1 visit today)

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata!


*


Menu