Anturajul

anturajul Anturajul

„ Ai grija ca prietenii iti mananca capul. ”

Asta am auzit eu in copilarie despre prieteni.

Fiind o persoana care avea nevoie de iubire, apreciere si sa fiu laudat, am facut tot posibilul sa imi intaresc aceasta convingere, ca prietenii imi mananca capul, si sa stau cat mai departe de prieteni. La un moment dat am realizat ca stau mai mult in casa, fara prieteni cu care sa imi petrec timpul, cu care sa experimentez lucruri, sa ma bucur si eu de copilarie, de viata. Nu aveam o prietena, imi era din ce in ce mai greu sa comunic cu oamenii. Daca cineva nu era de acord cu ceea ce spuneam eu, sau avea o alta parere, incheiam discutia de frica sa nu ne certam. Nu stiam sa imi spun puctul de vedere, sa il sustin, sa aduc argumente, sau pur si simplu sa spun ca este o parere personala. Era un efort prea mare pentru mine. Mai bine era sa stau in casa, in fata calculatorului unde era totul asa cum vroiam eu.

Insa timpul a trecut si aveam si eu nevoile mele, vroaim prieteni cu care sa iesim sa ne distram, vroiam o prietena cu care sa imi petrec timpul, sa am si eu cu cine sa vorbesc, sa am cu cine sa imi impartasesc bucuriile si supararile. Vroiam mai mult de la viata. Vedeam alte persoane fericite, care aveau tot ce isi doreau. Ma gandeam ca daca ei pot, atunci cu siguranta si eu pot sa obtin ceea ce vreau. Am inceput sa folosesc internetul pentru a cauta solutii, a cauta persoane si a vedea ce fac ei. Asa am ajuns sa particip la niste cursuri care mi-au schimbat viata. Care m-au ajutat sa gasesc drumul care duce spre succesul meu. Despre aceste cursuri o sa vorbesc intr-un alt articol.

Sa revenim la prieteni, si cum o calatorie pe munte m-a facut sa imi dau seama ce mult conteaza sa ai prieteni langa tine in momentul in care vrei sa faci ceva. Nu orice fel de prieteni, asta e drept, ci prieteni care sa te ajute, sa te sprijine, prieteni care au acelasi vis ca si tine.

Cum mi-am dat seama de acest lucru?moldoveanu-varfRD


Anul 2014, a fost pentru mine un an minunat, cu multe realizari si obiective implinite. Un obiectiv a fost sa urc pe munte, pe varful Moldoveanu.

In vara acestui an impreuna cu 3 prieteni am plecat sa cucerim varful Moldoveanu. Eram foarte entuziasmati, hotarati, fericiti. Dimineata la ora 6 am plecat de la Balea Lac spre varful Moldoveanu. Vremea era frumoasa, era senin, ne gandeam ca o sa avem o zi minunata. Urcand, ne bucuram de panorama superba a naturii. Am vazut chiar si capre negre, era totul minunat, iar noi uracam cu drag si spor.

Dupa vreo doua ore de urcat pe munte, ceva s-a intamplat. Din partea dreapta cerul a inceput sa se innoreze, a aparut ceata, care trecea prin fata noastra ca un fum. In acel moment in capul meu au inceput sa apara indoieli, frici, si primul gand a fost sa ne intoarcem. Daca eram singur asta as fi facut, m-as fi intors din drumul spre obiectivul meu. Un prieten a zis sa mergem pana ce incepe sa ploua si apoi sa ne intoarcem. Eu deja imi imaginam ca o sa ploua si o sa ude pietrele, fiind posibil sa alunecam. Ca o sa fie ceata foarte densa si o sa ne ratacim. In acele momente prietenii de langa mine au fost foarte importanti, pentru ca m-au incurajat prin exemplul lor sa continui calatoria, sa mergem inainte cat se poate, pana o sa fim obligati de imprejurari sa ne intoarcem.

Am continuat sa urcam in ciuda vremii, a cetii, a vantului care batea cu putere, a cainilor pe care i-am intalnit la oi pe munte. A fost o calatorie care m-a facut sa imi maresc limita zonei de confort, sa explorez necunoscutul, chiar daca imi era frica. Acest lucru s-a datorat prietenilor care au fost langa mine in acele momente. Pe aceasta cale le multumesc.

Cand e vorba de prieteni acum eu ii aleg cu atentie, si stau in preajma oamenilor care ma ajuta si ma sustin in calatoria spre obiectivul propus.

De multe ori daca nu e cineva langa noi ne este frica sa mergem in necunoscut, si ramanem in zona de confort. Ne intrebam apoi de ce nu avem succesul pe care ni-l dorim.

Alegeti prietenii in functie de contextul si de obiectivul dorit de tine. Pentru ca sunt prieteni care iti mananca timpul si ambitia de reusita, insa sunt si prieteni care fac ca succesul sa fie o joaca pentru tine, prieteni care iti accelereaza calatoria spre obiectivul tau.

Pentru tine ce sunt prietenii, obstacole sau sprijin?

Cu drag, Dumitru

(Visited 111 time, 1 visit today)

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata!


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.